A felújítás ablaka méretben is passzol a régi helyére

Egy nemzetközi felmérés is megerősítette azokat az irányokat, amelyekre fókuszálva évtizedek óta folyik a fejlesztés a Rotonál. Nem meglepő módon a tetőablak vásárlók számára fontos a fűtési energia megtartása, a beépítés utáni biztos megoldás nyújtása a pazarlással szemben. Kifejezetten ezeket az igényeket elégíti ki a RotoQ termékcsalád, amely beépítése sem okoz gondot, méretrendje ugyanis azonos a régebbi típusú ablakokkal.

A felmérés eredményei alapján kifejlesztett ablakkal szemben a takarékosság mellett alapelvárás, hogy ha felújításkor új tetősíkablak kerül a régi helyére, akkor az méretben is passzoljon – ez tehát ennél a modellnél nem is lehetett kérdés.

Gyors beépítés, pontos illeszkedés

Ha az ablak már nehezen nyílik, műszakilag elavult, erősen kopott, vagy szökik rajta a meleg, behúz a szél, akkor bizony cserére szorul. A problémák áthidalása a szakemberek számára könnyű feladat a RotoQ tetőablakkal, melyek a méretrendje megegyezik a régebbi típusú ablakokkal, így nem kell a tető megbontásával bajlódni. Azért is lett a RotoQ a „felújítás ablaka”, mert az állítható forgózsanérnak köszönhetően nem szükséges az ablak megbontása a tok és szárny távolságának korrekciójához, előnye a garantált résméreteknek köszönhető robusztusság. Ez a modell tehát minimálisra csökkenti a beépítés időtartamát és biztosítja a hosszan tartó használatot.

„Klikk”, és minden a helyére kerül

Tetőfelújítás utáni komoly bosszúságot tud okozni, ha a szépen kialakított tetőtér beázik. Ez azonban teljesen kizárható a Roto beépítést könnyítő ablakaival, ha a kivitelezés szakszerű kezekben van. A RotoQ nagy előnye az erős és tartós beépítést garantáló intelligens illesztési rendszer, amely csavarok és szerszám nélkül garantálja mindezt. Működése egyszerű: a szerelővasak rögzítése után minden fontos szerelési lépést egy-egy „klikk” hang erősít meg. Az ablak szerelése során az egyes elemek helyes beillesztésekor egy-egy kattanás hallatszik, így akusztikus visszajelzéseket kap a beépítő, ha helyesen dolgozik.

Nincsenek hőhidak

A RotoQ választása egyaránt biztosít értéktöbblet az ergonomikus kialakításnak, a leegyszerűsített profiloknak köszönhető esztétikus megjelenéssel, valamint a belső vízkivezetéssel. Szakemberként azt is jól tudjuk, hogy a tetőtérben mennyire fontos a jó hőszigetelés vagy akár a tetőablak műszaki paraméterei: mit sem ér a kiemelkedően jó üvegezés, ha a tetőszerkezet és az ablak érintkezése energetikailag a tető gyenge pontja lesz. Az említett modell ennek tekintetében is kiemelkedő. Előre beépített hőszigetelő csomaggal rendelkezik, P5 kivitel igénylése esetén pedig előszerelt külső hőszigetelést is tartalmaz. Ez megakadályozza a tetőn a hőhidak kialakulását, így az ablak hozzájárul az épület energiahatékony működéséhez. A RotoQ tetőablakok alapkivitele is a 1,1 W/m2K hőátbocsátási tényezőjű kétrétegű üvegezéssel kiugróan jónak számít, de a könnyedén elérhető 0,77 Uw értékkel akár a legszigorúbb passzívház követelményeknek is megfelel. Mindezekkel az egész ablak kialakítása a könnyű beépítést segíti elő. Nem lehet kérdés, ha felújításról van szó, akkor megbízható megoldást kínál a régi helyére méretben is passzoló RotoQ modell.

További információt a Roto oldalán talál: https://hu.dst.roto-frank.com/termekek/termekek/tetoteriablakok.html

VÁLASZD A TETŐ ÉPÍTŐK EGYESÜLETÉT

Célunk, hogy segítsük a jelenlegi és a következő ács, tetőfedő és bádogos generációnak megteremteni azt a vállalkozói réteget, akik hosszútávon, sikeresen képesek vezetni vállalkozásaikat.
Ezen gondolatok alapján építettük fel egyesületünk munkáját és arra összpontosítunk, hogy segítsük tagjainkat szakmai fejlődésükben, vállalkozásuk fejlesztésében, lehetőséget biztosítsunk az egymással való kommunikációra, és ezáltal új üzleti kapcsolatok, trendek, technológiák megismerésére.

BELÉPÉS
TÁMOGATÁS