Biztonsági rögzítő rendszerek: a Rothoblaas megoldásai

Az építőiparban, különösen a tetőkön dolgozók számára a biztonság kérdésében soha nem köthető kompromisszum.

Az eszközök kiválasztása során figyelembe lehet venni a felhasználási környezetet, a kialakítást, az egyes építészeti és műemlékvédelmi követelményekhez való alkalmazkodást, de a rögzítési pontok elhagyása soha nem jöhet szóba. A hagyományos köz-, magán- vagy ipari tetőburkolatokon előírásszerűen biztosítani kell a rögzítési pontokat a tetőn, a fotovoltaikus rendszereken, kéményeken vagy más elemeken végzett karbantartási munkák megkönnyítése érdekében.

A megbízó közintézmény vagy magánszemély egyedi igényeitől és a rögzítési felület típusától függően a Rothoblaas különböző megoldásokat kínál.

A Rothoblaas több mint 30 éve foglalkozik faépítészeti termékek fejlesztésével, és kereskedelmi kínálatát egy, a zuhanásgátló rendszereknek és védőeszközöknek szentelt katalógussal gazdagította.

Az állandó rögzítési pontok telepítése azt jelenti, hogy a kezelő közvetlenül csatlakoztathatja az egyéni védőfelszerelését. Ez csak néhány alkalmazási eset a magasban dolgozók biztonságának garantálására. 

KITE_01

Egy belvárosi ház teteje

Egy történelmi épület tetejének rendes vagy rendkívüli karbantartása szinte mindig korlátozásokkal jár.

A legkevésbé feltűnő rögzítési pontok a LOOP és a HOOK EVO 2.0. Mindkettő alkalmazható nyeregtetőkön, fa- és betontetőkön. Maximális teherbírásuk 1 dolgozó súlyának felel meg.

 

LOOP_legno

LOOP

Ha a legfontosabb igény a vizuális hatás minimalizálása, akkor ez a legjobb rögzítési pont. Az acélkábelnek a tetőcserép alatt rögzítése garantálja a vizuális hatás csökkentését. A mindössze két HBS csavarral történő felszerelés gyors és egyszerű. A LOOP kétféle hosszúságban (standard és XL) kapható, hogy a legkülönbözőbb tetőburkolatokhoz is alkalmazható legyen.

A HOOK EVO 2.0-hoz képest valamivel nagyobb fagerendát igényel, és a legalább 40 mm-es falbetonnal rendelkező tégla-beton szerkezeteken való rögzítéshez egy kiegészítő készlet – KRAKEN – tartozik hozzá.

HOOK EVO 2.0

A LOOP-hoz hasonlóan a HOOK 2.0 rögzítése is tetőcserép alatti, ami garantálja a vizuális hatás csökkentését. Az alaplemeznek köszönhetően a szerelés gyors és egyszerű: a rögzítési pont különböző pozíciókban rögzíthető mind fára, mind betonra, a lécek magasságától és a cserepek típusától függően.

3 méretben kapható, így jól alkalmazkodik a különböző típusú tetőburkolatokhoz. Más rögzítési pontokkal ellentétben nem jár a környező tetőcserepek elmozdításával.

HOOK_EVO_2_RA

Magánépületek és ipari tetőburkolatok

Városi környezetben, ipari területeken, olyan tetőkön, amelyekre fotovoltaikus rendszert telepítenek, és minden olyan alkalmazáshoz, ahol nincsenek esztétikai megkötések: ott a KITE helye.

KITE

A KITE erőssége a kis súlya és mérete mellett a rendkívüli sokoldalúságában rejlik. Minden helyzetben – ferde síkon, függőlegesen, fej fölött és vízszintesen is – használható, ez a tulajdonsága alkalmassá teszi 1 kezelő részére, zuhanásgátló és biztonsági megtartó eszközként való használatra.

A LOOP és HOOK 2.0 eszközöktől eltérően a KITE a fán és betonon túl acélra is felszerelhető. Hegesztés nélkül, lézeres vágással készült egy darabból, ami növeli a munkavégzés biztonságát bármilyen felhasználás során.

A Rothoblaas rögzítési pontokra vonatkozó valamennyi információ és műszaki adat megtalálható a https://www.rothoblaas.com/products/fall-protection-system/anchor-points weboldalon.