“RÉSZLETEKBEN VAN A MEGOLDÁS”

Minden szakmának megvan a „csínja-binja”, amivel hozzátesz az
elkészülő termék használati, esztétikai, stb. megjelenítéshez. Így
lesz minden munka egyedi!

  • Ács szakma

  • Bádogos szakma

  • Tetőfedő szakma

  • Építész tervezők

A tetőfedő szakma, nem csak azzal járul az épülethez, hogy védi azt az időjárás elemeitől, hang és zaj ellen,  hanem a ház ötödik homlokzata is. Megjelenése magán hordozza az elkészítő kézjegyét, egyedivé teszi a környezetében nem csak a formájával és a felhasznált anyagával, hanem a megjelenésével is.

A pályázat részletes kiírása

Hozzájáruló nyilatkozat

Csomóponti pályázat ács, tetőfedő, bádogos

Mindkét épület tetője attól egyedi, hogy a kivitelezés során a részletekre is figyeltek és alkalmaztak egyedi csomóponti megoldásokat.

Tető Építők Egyesülete pályázat

Sajnos Magyarországon a tetőfedő szakma a II. világháború után és jelenleg is hiány szakmának számít és ránk magyarokra jellemzően kevésbé elismert szakma. Legjobban azzal tudom bizonyítani, hogy a tetőfedés hazai szakmai irodalma nagyon kevés és ami található is szakmailag kifogásolható. Döbbenetes, hogy jelenleg nincs Magyarországon Tetőfedő szakmai tankönyv!

Azért, ha nem is a tetőfedő szakmában, de a bádogos szakmában , amely szintén szükséges a tető megvalósításához Szántó Lászlónak köszönhetően elindult ez. Elkészült most már két úton is a bádogos szakmai részletek feldolgozása, kiadása. A tetőfedő szakmában a részletek sokkal kisebb számban vannak jelen, mint a bádogos szakmában, de adódnak különleges helyzetek amit egyedi csomóponttal kell megoldani.

A következő példa egy régi épület felújítása során készült, ahol is az épület alaprajzából keletkezett egy kis méretű él-vápa. Kerestük a megoldást és sikerrel jártunk. Ismertük a rövidlemezes vápa és oromél megoldását. Ezt kombináltuk és elkészült a következő csomópont.

Csomóponti pályázat ácsoknak, tetőfedőknek, bádogosoknak és építész tervezőknek

Mi adta az elhatározást? Szántó László munkája és a szakmában eltöltött időm indított arra, hogy kiírjuk a TEGY keretén belül a Tetőépítők Országos Találkozója részeként a „Részletekben van a megoldás” pályázatot, melyet a TEGY elnökség egyöntetűen támogatott.. Az idei már a második alkalom a pályázat kiírásának.
Várjuk a pályázatokat tervezőktől, ácsoktól, bádogosoktól és tetőfedőktől, hogy egyedi megoldásaikat küldjék be, hogy a jövő szakembereinek részére hagyunk szakmai lábnyomot!

Nemes András
TEGY Tiszteletbeli elnöke

A pályázat részletes kiírása

Hozzájáruló nyilatkozat

VÁLASZD A TETŐ ÉPÍTŐK EGYESÜLETÉT

Célunk, hogy segítsük a jelenlegi és a következő ács, tetőfedő és bádogos generációnak megteremteni azt a vállalkozói réteget, akik hosszútávon, sikeresen képesek vezetni vállalkozásaikat.
Ezen gondolatok alapján építettük fel egyesületünk munkáját és arra összpontosítunk, hogy segítsük tagjainkat szakmai fejlődésükben, vállalkozásuk fejlesztésében, lehetőséget biztosítsunk az egymással való kommunikációra, és ezáltal új üzleti kapcsolatok, trendek, technológiák megismerésére.

BELÉPÉS
TÁMOGATÁS