Fakro gyárlátogatás, 2018. március 4-7.

Eltelt egy újabb év,

és a TEGY ismét lehetőséget kapott arra, hogy 20 fős delegációja közelebbről tanulmányozza a Fakro gyárban hogyan készülnek az ablakok.

A Cég jóvoltából vasárnap reggel a budapesti irodánál várt minket a busz, mellyel a TEGY tagjai és egy válogatott bádogos különítmény kezdte meg közel 6 órás utazását a lengyelországi Muszynába.

Szokás szerint az odaúton kialakult az általános jó hangulat

mely köszönhető volt részben a társaságnak, részben a hazai kóstolóknak. Este a szállás elfoglalása és a másnapi program megtervezése után nyugovóra tértünk, hiszen feladat várt ránk. A hétfői nap teljes egészében a gyárlátogatásra lett fordítva, hisz nem csak egy sétáról volt szó. A Fakro csapata egyrészt prezentációkkal gondoskodott arról, hogy mindenki tisztában legyen a legfrissebb aktualitásokkal, másrészt több órás gyakorlati foglalkozás is várt a társaságra.

Gyakorlati oktatás is volt

A gyárban az irodák mellett lehetőség van gyakorló termekben 1:1 maketteken elvégezni a különböző beépítéseket, illetve esetünkben egy nagyszerű kezdeményezésben lehettünk a Fakro segítségére. A csapat különvált bádogos és tetőfedő szekcióra, és ennek megfelelően segítettünk egyes részleteket, csomópontokat megoldani kicsit más, gyakorlatiasabb szemlélettel. A bádogosok a korcolt fedésbe történő ablakbeépítéshez kialakított speciális burkolókereten dolgoztak, míg a tetőfedők a szélzárás tökéletesítését vették górcső alá, valamint a kiemelőkeret részleteit boncolgatták. Így közösen a lengyel kollégákkal lehetőség nyílt a legjobb megoldások kitalálására és dokumentálására. A nap végén vendéglátóink lovasszán programmal vártak vissza minket, valamint a szállás melletti grill party szolgáltatta az aznapi vacsoránkat megfűszerezve egy kis táncos mulatsággal.

 

 

 

 

 

 

Ideális a téli sportok kedvelőinek

A Fakro utak különlegessége, hogy a szakmai napot követően egész egyedi programmal készülnek minden évben. Mivel vastag hótakaró borítja ilyenkor a vidéket, lehetőségünk volt kipróbálni a különböző téli sporteszközöket, mint például a versenyszánkót, vagy a hószánt. Dolgozott az adrenalin, a versenyszánkó pályán pedig kisebb harcok folytak egymás és rendszerint a palánk ellen. Az időjárás is kegyes volt hozzánk, végig kitartott a jó idő, így mindenre volt lehetőség, és új élményeket szerezhetett az is, aki esetleg nem híve a téli sportoknak. Természetesen nem is zárhattuk volna máshogy ezt a remek utazást, mint egy fergeteges partyval, megfűszerezve bowlinggal, csocsóval és egy kis asztali tenisszel.

Az utolsó nap a visszaúté volt. A társaság megfáradtan, de élményekkel telve indult vissza a már jól megszokott busszal. Ezúton is köszönjük a Fakro-nak, hogy ismét lehetőséget adott az Egyesületnek a fejlődésre.

írta: Antalfy Zsanett

Fakro gyárlátogatás, 2018. március 4-7.