Okos tetőablakkal a biztonságos és kényelmes otthonért

Manapság már szinte az élet minden területén találunk okos megoldásokat, és egyre több háztartásban meg is jelennek a digitalizált elemek. Miért népszerűek ezek az innovációk? Amellett, hogy emelik komfortérzetünket, biztonságot vagy éppen védelmet nyújtanak – nem képeznek kivételt ez alól a tetőablakok sem.

Az elmúlt években életünk részévé váltak az „okos otthon” jellegű műszaki megoldások. Nincs ez másként a nyílászárók esetén sem, ma már akkor sem kell aggódni, ha tetőtéri ablakaink lépcsőházak vagy egy légterű nappalik esetén elérhetetlen magasságban beépítettek. Ugyanakkor a nyílászárók – ahogy a falazat és a tető – az épület fő védelmi vonalának is nevezhetők, mégis ezek között a legkönnyebben áthatolhatók, rajtuk keresztül vagyunk kitéve a környezeti hatásoknak is. Okos nyílászáróink éppen ezekre a pontokra fókuszálva kínálnak kényelmi és egyben funkcionális megoldásokat.

Minőség minden szempontból

„Van benne anyag…” -szokták mondani azokra a termékekre, amelyek már ránézésre masszívnak tűnnek. Ilyenek a Roto által kínált tetőtéri ablakok is, amelyek között motorral működtethető, okos otthonba passzoló darabok és a hozzájuk tartozó vezérlések is különböző kivitelben választhatók. Az egyszerűbb fali kapcsolós, vagy távirányítós modellen túl választhatjuk a szolár-modullal rendelkező, és akkumulátorral ellátott terméket is. Utóbbinál érdemes megjegyezni, hogy még elektromos bekötésre sincs szükség. A kínálathoz tartozó „plug and play” rendszerrel pedig akár a külső és belső árnyékolók is egyszerűen integrálhatók okos otthonunk kényelmi megoldásai közé.

Az időjárás kellemetlen hatásai nem jutnak át rajta

Mindenki számára megnyugtató, ha az otthona környékére éppen lecsapó zivatar vagy szélvihar miatt nem kell aggódni, hiszen a véletlenül vagy akár szándékosan nyitva hagyott tetőablakok érzékelői programjuk szerint azonnal munkához látnak és megvédik például a tetőtéri hálószobát az esőtől. De igaz lehet ez fordítva is: ha a lakásban megnövekedett a páratartalom, akkor a korszerű berendezés beiktat egy szellőztetést, vagy az árnyékolót leeresztve kellemes klímát teremt, mire hazaérünk. Mindezekre nem csak előre programozottan van lehetőség, hanem megfelelő eszközhöz csatlakoztatva számítógépen keresztül magunk is cselekedhetünk: nyithatjuk-csukhatjuk az ablakokat, húzhatjuk le és fel az árnyékolókat.

És ez még nem minden! Okos telefonunk mobil alkalmazásának köszönhetően valós időben kaphatunk információt otthonunk aktuális biztonsági és energetikai állapotáról, azaz kvázi „élőben” követhetjük, hogyan csökken a hőmérséklet, és mikor záródik be félig nyitva hagyott tetőablakunk ahhoz, hogy a beltér ne hűljön le a kívántnál jobban és ne kapcsoljon be feleslegesen a fűtés.

A Roto különböző üvegezéssel ellátott Designo és RotoQ-4 motoros tetőablakai mind alkalmasak az épületautomatizálási rendszerekbe integrálásra. Az otthonautomatizálási rendszerek átlagos élettartama ma 20-25 évre tehető. A Roto ezen modelljei a szintén német Becker épületautomatizálási termékeivel kompatibilisek, amelyek természetesen a Roto tetőablakainak megfelelő „üzemidőt” garantálják.

Nincs több kockázat

Az automatizálással jogosan merülhet fel a kérdés: vajon mennyire vagyunk védve a nem kívánt visszaéléstől, „hackeléstől” vagy illetéktelen behatolástól. A visszaélések megelőzéséről az információk végponttól-végpontig történő erős titkosítása révén gondoskodik a Rotoval kompatibilis és bevizsgált Becker vezérlőközpont (BTronic). Induljunk ki abból, hogy egy jól biztosított rendszerrel nem tudnak visszaélni a „támadók”!

További információk itt találhatók a Roto tetőablakokról.

VÁLASZD A TETŐ ÉPÍTŐK EGYESÜLETÉT

Célunk, hogy segítsük a jelenlegi és a következő ács, tetőfedő és bádogos generációnak megteremteni azt a vállalkozói réteget, akik hosszútávon, sikeresen képesek vezetni vállalkozásaikat.
Ezen gondolatok alapján építettük fel egyesületünk munkáját és arra összpontosítunk, hogy segítsük tagjainkat szakmai fejlődésükben, vállalkozásuk fejlesztésében, lehetőséget biztosítsunk az egymással való kommunikációra, és ezáltal új üzleti kapcsolatok, trendek, technológiák megismerésére.

BELÉPÉS
TÁMOGATÁS