VELUX – Bramac oktatási sorozat

VELUX képzésVELUX – Bramac oktatási sorozat

Lassan végéhez közeledik az a gyakorlati feladatokkal is ellátott oktatás sorozat, melyet a VELUX Magyarország Kft. és a Bramac Kft. közösen hirdetett meg.

A TEGY tagjai mellé egyesületen kívüli szakemberek is becsatlakoztak több héten keresztül az egy napos rendezvényen. A koprodukció hasznosnak bizonyult, hiszen az ismert cserépgyártó cég több olyan termékkel is bír, melyek egyedi, speciális tetőtér ablak beépítést igényelnek. Erre nagyon jól reagált a két cég, mert egy ilyen oktatás sorozattal a lehető leggyakorlatiasabban lehetett bemutatni, mire kell a szakembereknek figyelni, ha ilyen helyzetbe kerülnek. Mindemellett a több alkalom lehetővé tette, hogy kisebb csoportok dolgozzanak a mintatetőkön, így senki nem maradt ki a gyakorlásból.

Egy képzés csak a TEGY tagjainak

A mi kis csapatunk Február 19-én kapott lehetőséget, hogy tágítsa ismereteit és tudását. Reggel 8 óra magasságában kezdtek összegyűlni a szakemberek Budapesten a Zsófia utcában, a VELUX székhelyén. Egy kis reggeli és kávé elfogyasztása után a közel 12 főt számláló társaságnak először Bíró András alkalmazástechnikus a VELUX részéről tartott egy Power Point bemutatót, mely rövid áttekintést tartalmazott, majd rátért a speciálisabb esetekre.

Ezek után következett még mindig elméleti vonalon a Bramac képviseletében Viniczai Róbert alkalmazástechnikus, aki a közelmúltban bekövetkezett cégegyesítésekről beszélt áttekintő jelleggel, majd részletrajzok segítségével előre vetítette a gyakorlati oktatáson bemutatásra kerülő feladatokat, nehézségeket. Az elméleti anyagok közben oda-vissza folytak a kérdések, vélemények. A cégek ugyan úgy szívesen fogadták a szakemberek tanácsait, mint ahogy mi is fel tudtuk tenni kérdéseinket a témával kapcsolatban.

Gyakorlati feladatok

Egy rövid ebéd után a csapat rátért az oktató teremben a gyakorlati feladatokra. 5 mintatető segítségével olyan problémakörökkel találkozhattunk, mint a Bramac 7° cserépbe, tehát alacsony dőlésű tetőbe való ablak vagy kupola beépítés. Itt fogyott talán a legtöbb Wakaflex. Gyakorolni lehetett, hogyan kell körbe zárni és jól szigetelni a bevilágító elemet. Mint ahogy hasonló volt a feladat a mellette lévő maketten is, ahol egy általánosabb cseréppel és vízzáró fóliaszigeteléssel találtuk szembe magunkat. Itt a wakaflex szakszerű beépítése mellett a fóliahegesztés is feladat volt.

A másik három minta magasabb dőlésű tetőt imitált. Az egyikbe manzard ablakot lehetett beépíteni, míg a másik kettőnél egy speciális VELUX hőszigetelő keretbe szélzáró módon, és a Bramac Thermbe való beépítést gyakorolhattuk.

A nap végére több témakört is áttekintettünk, természetesen alkalom nyílt egyéni kérdésekre is. Sok hasznos dologgal találkoztunk. Ezúton is köszönjük a két cégnek a remek kezdeményezést, és a lehetőséget, hogy a TEGY tagjai részt vehettek az oktatáson.

írta: Antalfy Zsanett

VELUX – Bramac oktatási sorozat