Digitális állványtervezés

Az építőiparban, mint az élet minden más területén, rendkívül nagy erőkkel hódít tért a digitalizáció. Az állványozásban is roppantul fontos a profi műszaki tervezés, hiszen a hatékony működés mellett óriási költségcsökkentési lehetőséget rejt magában. A Layher partnerei sikere érdekében, feltette magának a kérdést, hogy hogyan lehet az építőiparban alkalmazott BIM – Building Information Modeling – koncepciót az állványozásra is adaptálni, hiszen a bevált Layher rendszerek lehetővé teszik a gyors és biztonságos munkavégzést, azonban nem tartoznak a tényleges épületstruktúrához. Ezenkívül az állványok önálló szerkezetként is alkalmazhatók, mint például hidak, lépcsők, lépcsőtornyok. 2019-ben a Baumán a Layher bemutatta a Scaffolding Information Modeling, röviden Layher SIM rendszerét, amely a folyamatok digitalizálásával segít az állványozást még hatékonyabbá tenni.

SIM, az állványozás jövője

A SIM-mel a Layher egy 3D modelleken alapuló koncepciót dolgozott ki az állványozási folyamatok digitalizálására, amely lefedi az összes fő tényezőt, ami befolyásolja az állványozást a tervezéstől kezdve, a logisztikán át, a kivitelezésig. A Layher SIM nem csak lehetővé teszi az állványozók számára az állványszerkezetek hatékonyabb megtervezését, összeszerelését és kezelését, hanem a BIM-mel együtt, egymást kiegészítve használható. A SIM részeként az integrált Layher szoftvermegoldás, a LayPLAN SUITE egy rendkívül hatékony eszköz az ügyfelek kezében. A felhasználóbarát LayPLAN CLASSIC segítségével az előre meghatározott állványozási munkák könnyen és gyorsan megtervezhetők. A komplexebb mérnöki tervezést igénylő állványszerkezetekhez, védőtetőkhöz pedig a LayPLAN CAD ajánlott.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Impresszum.
I Accept

Helyszíni tervezés és ütemezés

Az állványszerkezetek megbízható 3D-s tervezése csak egy a sok előny közül. Ehhez hozzáadódik még az állványzat valósághű megjelenítése, amely lehetővé teszi a munka összehangolását más szakágakkal, valamint az építési sorrend szimulációja. További előny a megtervezett állványzat exportálási lehetősége a statikai programokba, valamint az anyaglisták és a felépítési vázlatok könnyű kinyerése. Az átláthatóság minden munkafolyamatnál a költségek csökkenését, valamint a biztonság és a jövedelmezőség növekedését eredményezi. Amikor az építőipari vállalkozók együtt dolgoznak a Layher állványokat építő ügyfelekkel, a hatékony és zavartalan építési folyamatoknak köszönhetően nagyfokú tervezési biztonságra, költségellenőrzésre és mindenekelőtt időben befejezett projektekre számíthatnak.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Impresszum.
I Accept

LayPLAN SUITE – Integrált szoftvermegoldás az állványtervezéshez

LayPLAN CLASSIC

A LayPLAN CLASSIC modullal könnyen és gyorsan konfigurálhatók a Layher Allround és a Blitz rendszerhez egyedi állványmegoldások, legyen szó akár homlokzati állványokról, szerelőállványokra vagy szabadon álló tornyokról, ideiglenes tetőkről.

LayPLAN CAD

A LayPLAN CAD lehetőséget biztosít komplexebb állványszerkezetek, védőtetők mérnöki pontosságú, háromdimenziós tervezésére. Központi eleme egy átfogó elemkatalógus, amely a szerkezet drótvázas ábrázolása mellett lehetővé teszi az állványelemek valósághű 3D-s megjelenítését is.

LayPLAN MATERIAL MANAGER

A LayPLAN Material Manager segítségével az összetevők előnézeti képekkel együtt megjeleníthetők és opcionálisan beilleszthetők a nyomtatásba is. Az elemek így gyorsabban beazonosíthatók mind a raktárban, mind a helyszínen történő összeszerelés során.

LayPLAN VR VIEWER

Az ingyenes LayPLAN VR Viewer lehetővé teszi az állványszerkezetek virtuális túráit, valósághű térbeli ábrázolással a teljes állványzatról és annak környezetéről.

LayPLAN TO RSTAB

A LayPLAN TO RSTAB segítségével lehetővé válik a LayPLAN CAD-ben megtervezett Layher Allround állványzatok kényelmes és gyors átvitele a Dlubal RSTAB programba. Nincs szükség újra modellezni az állványt a statikai számításhoz, így felhasználók hatalmas időmegtakarítást érhetnek el.

A LayPLAN SUITE integrált szoftvermegoldással kapcsolatos további információk megtalálhatók a Layher Kft. weboldalán: https://layher.hu/layplan

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Impresszum.
I Accept

Az állványozásban is a digitalizáció a jövő. A Layher célja a partnerei sikere! Ezért minden projektnél kiemelten fontos a mér­nöki szemléletű, precíz állványtervezés, így a hibák minimalizálásával, a gyors összeszereléssel és számottevő költség­csökkentés mellett a lehető leghatékonyabb lesz az állványozás.

VÁLASZD A TETŐ ÉPÍTŐK EGYESÜLETÉT

Célunk, hogy segítsük a jelenlegi és a következő ács, tetőfedő és bádogos generációnak megteremteni azt a vállalkozói réteget, akik hosszútávon, sikeresen képesek vezetni vállalkozásaikat.
Ezen gondolatok alapján építettük fel egyesületünk munkáját és arra összpontosítunk, hogy segítsük tagjainkat szakmai fejlődésükben, vállalkozásuk fejlesztésében, lehetőséget biztosítsunk az egymással való kommunikációra, és ezáltal új üzleti kapcsolatok, trendek, technológiák megismerésére.

BELÉPÉS
TÁMOGATÁS