Energiatakarékos és újrahasznosítható a modern tetőterek ablaka

Megnyugtató az az új trend, hogy felújítás vagy építkezés során, az építőanyagok kiválasztásakor az ár mellett, egyre több beruházó számára fontos az energiatakarékosság, vagy éppen a környezet védelmére kifejtett hatás. Az alacsony energiafelhasználás igénye, sőt annak előírása is kedvez a minőséget előnyben részesítő tervezői- és kivitelező hozzáállás terjedésének is. Így találkozik a gyártói és felhasználó törekvés például a Roto 100%-ban újrahasznosítható műanyag tetőablakainál.

A világszerte, és az élet szinte minden szegmesében, így az építőanyag gyártásban is teret nyerő energiatakarékos üzem mellett ma már a környezetbarát gyártás és az újrahasznosíthatóság is szempont. Az alacsony energiafelhasználású épületek elmaradhatatlan elemei a minőségi építőanyagok között a minőségi tetőablakok. Bár ha a korábbi időkre gondoljunk vissza, akkor a műanyag ablakok még nem jelentettek prémium megoldást, a Roto választékát nézve az állításnak pont az ellenkezője igaz: a 100 %-ban újrahasznosítható Roto tetőablak magas minőséget képvisel.

Formabontó variációk

A Roto kínálatában a legváltozatosabb elképzelésekre, az igazán különleges formákra is van megoldás. Remek példa erre a krakkói DomDom, a fémlemezzel borított absztrakt építészeti műalkotás, amelynek tetősíkjaiba is Roto ablakok kerültek. A garázsból szokatlan, hullámzó formájú vendégházzá alakított épület belsejébe az épületburokhoz színben és energetikai mutatóiban igazodó ablakot kellett találni. Az ide választott Roto Designo tetőtéri ablakok antracit színű borítólemezei színben és formában is követik az építészetben uralkodó trendeket, így illeszkedve az épület külső megjelenését jellemző titáncink lemezborításhoz.

Pontosság és egyediség

Egyre több magyar szakember saját tapasztalata, hogy a Roto tetőablakokat a német pontosság jellemzi – egyedi igények esetén is. Ennek megfelelően épült Lengyelországban a Villa Nova Hotel, ahol a hagyományos és modern stílusok egyesítését láthatjuk. Bár maga a hotel építészetileg nem kifejezetten látványos, különlegessége abban rejlik, hogy a környezete lélegzetelállító látványt nyújt a megszokott méreteknél nagyobb, 134/160 cm-es tetőablakokon keresztül: ki ne csodálná innen ámélkodva a hegyeket.

Megmarad a hasznos tér

Ha lakóépületről van szó, akkor rohanó világunkban a nyugalmat árasztó környezet felértékelődik. Ez a koncepció jelenik meg a még építés alatt álló debreceni Péterfia Átriumházban. A kivitelezés első ütemében a szakemberek 80 darab fa és műanyag Roto Designo R7-est építettek be, melyek előnye, hogy magas billenési pontjuknak köszönhetően az átlagnál magasabbak is könnyedén használhatják az ablakokat, valamint nyitáskor sem foglalják el a hasznos belteret. Az épület kivitelezése során felhasznált építőanyagok – így a tetőablakok – azt az alapkoncepciót erősítik, hogy fényes, világos terek tegyék élhetővé a lakásokat. A hasznos pihenőtereket az épülettömbök közötti modern átriumokban, a lakó és irodaházak belső kertjeiben alakították ki.

Akár fa, akár műanyag tetőablakra esik választásunk, a Roto termékei nemcsak megjelenésükben megnyerőek, de hozzájárulnak az energiatakarékos épületműködéshez is.

További információt a Roto oldalán talál: https://hu.dst.roto-frank.com/szakembereknek/beepitok/beepites/referenciak.html

VÁLASZD A TETŐ ÉPÍTŐK EGYESÜLETÉT

Célunk, hogy segítsük a jelenlegi és a következő ács, tetőfedő és bádogos generációnak megteremteni azt a vállalkozói réteget, akik hosszútávon, sikeresen képesek vezetni vállalkozásaikat.
Ezen gondolatok alapján építettük fel egyesületünk munkáját és arra összpontosítunk, hogy segítsük tagjainkat szakmai fejlődésükben, vállalkozásuk fejlesztésében, lehetőséget biztosítsunk az egymással való kommunikációra, és ezáltal új üzleti kapcsolatok, trendek, technológiák megismerésére.

BELÉPÉS
TÁMOGATÁS