Olaszországban épül a teljes egészében fából készült, ezzel első és egyedülálló automatizált raktár

Fenntarthatóság, csúcstechnológia, gyorsaság – a vásárlóhoz egyre közelebb.

Rothoblaas fából készült gyár építés

A Bolzano megyei Cortaccia-i székhelyű Rothoblaas vállalat megkezdte egy teljes egészében fából készülő épület építését, amelynek célja a raktárrendszer átszervezése az erőforrások optimális kihasználásához, valamint a belső és külső logisztika magas szintű kezelésének biztosításához.

A Rothoblaas az alpesi régióban működő olasz multinacionális vállalat, a faépítészet területén csúcstechnológiát képviselő fejlesztéseivel és termékeivel piacvezető. Fennállása óta folyamatosan kutatja az ágazati technológia egyre jobb megoldásait és világszinten vezető szerepet tölt be a épületasztalos-ipari termékeket és szolgáltatásokat kínáló vállalatok között.

Rothoblaas fa raktár

A Rothoblaas most épülő, zöld és környezetbarát automatizált raktárának alapterülete 3000 m2 , magassága 21 méter, szerkezete teljes egészében az Alto Adige régióban megmunkált fából készül, a tetőt és a falakat is beleértve. Az épület alapszerkezetét 20 darab, 2,5 x 0,8 x 20 m méretű, GL24-es laminált fa és mikrolamelláris LVL kombinált oszlopból álló merevítő szerkezet képezi. Az állványzat teljes egészében laminált fából készül, a szerkezet egészének tűzállósági besorolása R30. A raktár automatizálását egy vezető olasz vállalat szállítja, amely több mélységű rendszert tervezett.

Számos előnye van annak, hogy a tervhez fát alkalmaznak: a raklaptartó gerendák a kívánt magasságban helyezhetők el, a laminált fából készült oszlopokból készült állványzat nagyfokú merevsége, az acél állványzatokhoz képest magas tűzállósági fokozat, végül a kis súly és a könnyű telepítés.

Rothoblaas épülő fa raktár

A Rothoblaas vállalatnak világszerte 22 leányvállalata van; az új raktár elsősorban a meglevő és a közeljövőben létesítendő raktárak gyors és hatékony ellátását biztosítja. “Ma már tény, hogy vállalatunknak nagy mennyiségben kell számos speciális terméket előállítania, és készen kell állnunk ezek piacképes áron és megfelelő időzítéssel történő kezelésére: mindez azért fontos, mivel vállalatunk az összes piacon könnyen elérhető és valamennyi igényt kielégítő megoldásokat kínál a faépítészeti tervezéshez és kivitelezéshez” – mondja Alexander Vaja, a Rothoblaas logisztikai és raktározási igazgatója – “Jelenleg a Cortaccia-i székhelyen levő raktárunkban 11 500 raklapot tudunk elhelyezni, az új raktárépülettel ez a kapacitásunk összesen mintegy 26 000 raklap tárolására bővül: gyakorlatilag megduplázódik”.

A 2021-es év során lehetőség nyílik a Rothoblaas telephelyének meglátogatására és az új épület megtekintésére is.

VÁLASZD A TETŐ ÉPÍTŐK EGYESÜLETÉT

Célunk, hogy segítsük a jelenlegi és a következő ács, tetőfedő és bádogos generációnak megteremteni azt a vállalkozói réteget, akik hosszútávon, sikeresen képesek vezetni vállalkozásaikat.
Ezen gondolatok alapján építettük fel egyesületünk munkáját és arra összpontosítunk, hogy segítsük tagjainkat szakmai fejlődésükben, vállalkozásuk fejlesztésében, lehetőséget biztosítsunk az egymással való kommunikációra, és ezáltal új üzleti kapcsolatok, trendek, technológiák megismerésére.

BELÉPÉS
TÁMOGATÁS