ÖN IS RETTEG 2022 TELÉNEK REZSISZÁMLÁITÓL?

Kedves Olvasó!

Augusztusban a Knauf Insulation innovációját mutatjuk be, a Supafil termékcsaládot, mely prémium minőségű, újrahasznosított üvegből készült hőszigetelés.

A tervezési és kivitelezési munkát a Silver Insulation System Kft. csapata, Györök János építész- és szigetelő szakmérnök, ügyvezető igazgató vezetésével végzi. A 2010-ben alapított vállalkozás hőszigetelésre és vízszigetelésre specializálódott. Fújható hőszigetelésben a Knauf Insulation Supafil termékcsaládjával professzionális szolgáltatást nyújtanak.

Fújható hőszigetelés – SUPAFIL

A fújható üveggyapot ideális hőszigetelés, mert szabási veszteség nélkül beépíthető, így nem keletkezik építési hulladék. Nincs hőhíd az illesztéseknél, hiszen nem táblás anyag, ezáltal nincs hőveszteség. Olyan helyekre is bejuttatható, ahová táblás hőszigetelést nem, vagy csak nagy munkaigénnyel lehetne behelyezni. Igen gyorsan telepíthető, egy átlagos méretű családi ház szigetelése pár óra alatt elvégezhető. Szilikát üvegből készült, kötőanyagmentes szálas anyag. Semmilyen kemikália nincs benne, ellenben egyes konkurens termékekkel, melyek bóraxot tartalmaznak. Nem kell sem gombamentesítő, sem rágcsálókat riasztó vagy irtó szereket adni hozzá, mivel szervetlen anyag, amely eleve nem lehet táplálék az állatoknak, és a gombák számára sem vonzó. Tűzvédelmi besorolása A1, ami azt jelzi, hogy nem éghető, az agyag 1000-1200 °C között csak megolvad és az égést nem táplálja. Égéskésleltetőt sem tartalmaz, hisz nincs rá szükség. A Supafil zsákokba csomagolva kerül forgalomba, felhasználása hulladékmentes, csupán a zsákokat szükséges szelektíven gyűjteni. A bedolgozását nem befolyásolják az időjárási körülmények. A Supafil a legmagasabb hőszigetelési értékekkel bír az utólagos hőszigetelésre készülő ásványgyapot termékek között.

Két csoportra bonthatjuk a Supafil alkalmazási területeit, szabadon befújtra és üregkitöltőre.

1/A Supafil LOFT

Hővezetési tényező: λ = 0,045 W/mK

Felhasználási területei az üreges szerkezetek, gerendás és üreges födémek, nem hasznosított tetőterek födémei, párnafás padlószerkezetek, borított fafödémek.

1/B Supafil LOFT PLUS

Hővezetési tényező: λ = 0,039 W/mK

Luxus kategóriájú befújt hőszigetelés. Alkalmazási területe megegyezik a Supafil Loft termékkel.

2 Supafil Cavity/ Timber Frame

Hővezetési tényező: λ = 0,034 W/mK

Felhasználási területei a nehezen megközelíthető üregek, szarufaközök, térdfal mögötti ereszdobozok, borított födémek, könnyűszerkezetes falak, tűzfalak kitöltése, tetőtér.

Az üregek kitöltésére szolgáló termékek csak rendszerben működnek. Ez annyit jelent a gyakorlatban, hogy a hőszigetelő képesség javításával egyidejűleg elengedhetetlen a párazárás kiépítése is. Ennek révén megelőzhető a páralecsapódás a hőszigetelésben.

Hogyan kell mindezt elképzelni a valóságban?

A Velencei-tó melletti családi ház felújítását a Silver Insulation System Kft nyerte meg. A feladat összetettnek minősült, mivel a hőszigetelő anyagbefújása számos egyéb munkálat elvégzését is megkövetelte a dolgozóktól. A tulajdonos számára kényelmesen, a házon kívülről dolgozott a csapat, így a tetőtér belső oldali megbontására nem volt szükség. A kivitelezés első lépés a cserépfedés és az alátétfólia bontása volt. Ezt követte az új, páraáteresztő alátétfólia és párazáró fólia beépítése, valamint sor került a lécezés és a cserép visszahelyezésére.

A padlástérben vízszintes felületen, meglévő hőszigetelés megigazítását követően befújt üveggyapot hőszigetelés készült, Supafil Loft termékkel, 15 kg/m3 testsűrűséggel. Szeretünk a Supafil Loft-tal dolgozni, mert előnyei közé tartozik az egyszerű alkalmazás, nehezen hozzáférhető szerkezetekben is, illetve a kiváló hőszigetelő tulajdonság. Kiemelkedő tűzállósággal bír, így a passzív tűzvédelmet javítja. A környezeti zajt fokozottan elnyeli, méretstabilitás jellemzi. Könnyen kezelhető, kis tömegének köszönhetően csekély a szerkezetre ható többletterhelés. Jó páraáteresztő képessége van, nem növeli a szerkezet páradiffúziós ellenállását. Hidrofóbizált (nem nedvszívó), kötőanyag nélküli üveggyapot.

Knauf

Ezt követte a meglévő régi hőszigetelés megigazítása után a befújt üveggyapot hőszigetelés készítése szarufák között és a koszorúknál, Supafil Cavity termékkel, 35 kg/m3 testsűrűséggel. Ezzel az anyaggal azért dolgozunk, mert beépítésével nagy energiamegtakarítás, kisebb fűtési költség érhető el. Jó befektetés, mert tartós termék, az épület teljes élettartama során állandó teljesítőképességet nyújt. Ár-érték arányban kihozzuk a maximumot vele a meglévő szerkezetből. Optimálisan eloszlik az üregekben, így minden hőhíd megszüntethető. A Supafil kellemes hőkomfortot biztosít otthonában,
a belső falfelületet nem érzi hidegnek, a helyiségekben homogén hőmérsékleteloszlás van. A termék nem csak termikus, hanem akusztikai kényelmet is nyújt. Környezetbarát, csökkenti a CO2-kibocsátást, kötőanyag- és vegyszermentes termék, amely az A1 európai tűzvédelmi osztályba tartozik. A fújható Supafil hőszigetelő anyagoknak köszönhetően az épületek megjelenése változatlan marad.

Amennyiben szeretné korszerűsíteni otthona hőszigetelését, forduljon bizalommal a Knauf Insulation képviselőihez, akik továbbítják ajánlatkérését a Supafil termékcsaláddal foglalkozó kivitelezők felé.

Megköszönve megtisztelő figyelmüket,

Tisztelettel:

A Knauf Insulation csapata