Rothoblaas gyárlátogatás

A 2019-es évet egy olaszországi úttal kezdte az egyesület. 30 tagnak volt szerencséje meglátogatni  és bejárni a Rothoblaas cortaccia-i gyáregységét. A hajnali fél 6-os székesfehérvári indulás még enyhén havas körülmények között zajlott, azonban Ausztriában már keresni kellett a hírekben emlegetett fehér csapadékot. Azonban ami késik, nem múlik, rövid megállónk során, melyet ebéd céljából ejtettünk meg, már nyomot hagyott a téli időjárás. A késő délutáni órákban elérve az olasz földet egyenesen hátráltatta is buszunkat. Olyannyira, hogy életemben először voltam tanúja, amint a hókotró levillogtatja a minket szállító buszt. A közel 12 órás út végén megérkeztünk egy barátságos kis városba, Cortaccia-ba, ahol a vendéglátónk megvárta a fáradt utazókat, és így nem maradtuk vacsora nélkül.

Rothoblaas gyárlátogatás TEGY

Másnap a reggelit követően már szakmai vizekre evezett a társaság, egész napos program várt minket a Rothoblaas gyárban. Maga az épület is már megér egy kirándulást, hihetetlenül modern felfogásban készült el három anyagra koncentrálva: acél, fa, üveg. A fő egység 2005-ben készült el, majd kinőtte a gyár magát, ezért egy második egységgel bővült, melyet 5 éve adtak át. A tudatos tervezésnek köszönhetően az oktató teremben már szemléltetik a különböző gerenda felfogatási módozatokat. A nap során kaptunk elméleti oktatást is, ami vázolta a gyártó fő termékkínálatát (mindezt angolul, és a magyar képviselők fordítottak), majd egy helyben elfogyasztott kiváló ebéd után mindent meg is tudtunk nézni-fogni a bemutató termekben. Hihetetlenül felszerelt az épületegység, a csavaroktól elkezdve, a fólia beépítésének rétegrendjein át, a csatlakozási pontokon keresztül minden bemutatásra kerül. Közelről szemügyre vehettük a tesztelések során kapott eredményeket is, valamint ki tudtuk próbálni a mintaként kihelyezett oszloptartókat, ragasztó eszközöket, stb.

Rothoblaas Tető Építők Egyesülete

A csapat elfáradt ugyan, de estére annál nagyobb lendülettel költöttük el a vacsoránkat egy helyi kis fogadóban, ahol a magyar népdalokat népszerűsítve alapoztuk meg mindenki kedvét, valamint az idő múlásával egyenes arányosságban beszélt a társaság nagy része már olaszul, angolul és németül is. Ez a túlfűtött esti jókedv nem akadályozta meg a társaságot abban, hogy a harmadik napot újult erővel és időben kezdjük meg, amikor is a nap első felét a már megismert gyárban töltöttük el játszótérként használva a kisgépeket magába foglaló termet, a második felében viszont egy közeli építkezésre látogattunk el. Ezen a helyen kifejezetten a Rothoblaas termékeket alkalmazva építettek egy könnyű szerkezetes sport létesítményt, melynek fő funkciója a hobbisportolók fogadása megpihenés céljából. Megtisztelt minket a projekt manager azzal, hogy körbevezette a csapatot, és minden apró kérdésre kimerítően válaszolt.

Tegy Rothoblaas

Az utolsó Cortaccia-i éjszakánk hasonlóan telt, mint az első. A csapat bárhol legyen, hozza a kötelező jókedvet. Rövid, de annál tartalmasabb alvás után elindultunk újabb 12 órás utunkra, hogy már kis hazánkban térjünk nyugovóra.

Ezúton is köszönjük a Rothoblaas támogatását, a lehetőséget a kirándulásra és a területi képviselők odaadó munkáját.

Antalfy Zsanett